Autómúzeumok a nagyvilágban

Autómúzeumok a nagyvilágban

Ha autórajongó vagy, és imádod a régi kocsikat, ráadásul olyan szerencsés vagy, hogy utazgatni is tudsz, érdemes ellátogatnod a világ autómúzeumaiba. Gyönyörű autók között barangolhatsz, és láthatod mennyire fejlődik az ember, és a világ.

De otthon a karosszékből is körülnézhetsz (egy kicsit) a múzeumokban, ha a linkekre kattintasz. Kívánom, hogy olyan messzire juss, amennyire szeretnél, akár autóval, akár egyéb módokon!

 

Anglia

National Motor Museum

National Motor Museum (eredetileg Montagu Motor Museum) egy múzeum Beaulieu faluban, a New Forest szívében, az angol Hampshire megyében. A múzeumot 1952-ben Edward Douglas-Scott-Montagu, Beaulieu 3. Montagu bárója alapította, tisztelegve apja, John Montagu 2. bárója előtt, aki a motorozás egyik úttörője volt az Egyesült Királyságban, és az első ember volt, aki autóval behajtott a Parlament udvarába, és az 1890-es években megismertette VII. Edward királyt (akkoriban a walesi herceget) az autózással. 

Beaulieu, National Motor Museum

Németország

Stuttgart-Zuffenhausen, Németország

A múzeumot 1976-ban nyitották meg a nagyközönség előtt. Az új múzeumépületet 2009. január 31-én adták át. Az egymilliomodik látogató 2011 júniusában érkezett. Stuttgart leglátogatottabb múzeumai között a második helyen áll a Mercedes-Benz Múzeum mögött.

Porsche Museum

Franciaország

Sochaux, Franciaország

A Musée de l'Aventure Peugeot a Peugeot autóiparnak szentelt történelmi múzeum. A múzeumot a Peugeot család tagjai alapították, és 1988-ban nyílt meg a cég hatalmas ipari telephelyével szemben, Sochaux-ban. A múzeum globális képet mutat be az autóipar fejlődéséről gyakorlatilag a kezdetektől fogva. Az első Peugeot autók 1891-ben jelentek meg.

Musée de l'Aventure Peugeot

 

Tartalomhoz tartozó címkék: autómúzeumok